Добре дошъл !Меню:
   •  Начало
   •  Регистрация
   •  Форум
   •  Банери
   •  Контакти

Статистика
Online: 1

Топ 5. потребителя

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/www/bukhum6.freehostia.com/sait/index.php on line 100

Warning: mysql_fetch_object(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/www/bukhum6.freehostia.com/sait/index.php on line 102

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/www/bukhum6.freehostia.com/sait/index.php on line 116

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/www/bukhum6.freehostia.com/sait/index.php on line 122

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/www/bukhum6.freehostia.com/sait/index.php on line 128
  Добре дошъл в http://www.human92.tk!Забавлявайте се!!!

НОВИНИ:

Интернет: IE е бил уязвим 284 дни през 2006-та
В продължение на 284 дена потребителите на Internet Explorer са били подложени на риск. Това са дните между откриване на уязвимост и пускането на пач за нея. Пачовете, които активно са се използвали от вреден код, са закъснели общо с 98 дена. Общо през 2006 г. са отстранени 10 критически уязвимости в Internet Explorer.

Интернет: Google с проблеми на руския пазар
Въпреки че един от основателите на известния сайт за търсене в интернет е роден в Русия, пробиването на руския пазар не е никак лесно за търсачката Google. В топ десет на най-посещаваните руски сайтове води Yandex, следван от Mail.ru и на трето място e Rambler, a руският сайт на Google остава назад в класацията и едва се класира на 8-мо място. Причината за това се крие в специфичните особености на руския пазар, на който определено руските конкуренти на Google са обърнали сериозно внимание. Междувременно у нас Google си остава една от най-популярните търсачки, просто защото не може да се каже, че той има добра българска алтернатива като възможности. Макар да се работи в тази област, като например скорошният ъпгрейд на търсещата система на search.bg, която вече може да търси и в PDF и DOC файлове.

Интернет: Skype и телевизия, не е невъзможно
Изглежда създателите на популярното приложение за безплатни разговори в интернет са се насочили активно към добавянето на нова услуга за гледане на телевизия. Идеята е посредством технологията, използвана за разпределение на гласовата информация, да се осъществи видеопредаване между милиони потребители, като естествено за целта е необходим и високоскоростен интернет достъп. Интересно е, че тази технология е на същия принцип P2P (Peer to Peer), както е при споделянето на торент файловете например. Проектът е известен с името Venice (Венеция), като в момента той е в период на активно тестване от ограничен брой потребители. Много вероятно е догодина Venice да бъде включен като допълнителна възможност на Skype клиента или да стартира като напълно независимо приложение.

Интернет: Search.bg пусна нова търсеща машина
От както се появиха през 1998-ма година Search.bg се развиват непрекъснато. Поредното подобрение в страницата е търсачка индексираща документи в Adobe PDF и Microsoft DOC формат, в допълнение към стандартните HTML страници. Системата работи с нов алгоритъм на търсене, като към нея са добавени и сайтове на различни институции и форуми.

Интернет: Арестувани хакери ''посетили'' НАСА
Четирима младежи от Чили са били арестувани по обвинение в осъществяване на нелегален достъп до редица защитени уеб сайтове сред които и страницата на НАСА. Арестуваните са членове на известната като Bеyond група хакери, за която се предполага че е осъществила непозволен достъп до над 8000 сайта в световен мащаб. Леонардо Хернандез, известен с прякора Nettoxic, вече е бил издирван в няколко държави, арестуван е още и Карлос Амиго, познат като SHH-2. Това може да ви звучи почти като сюжет на холивудски филм, но е реален случай от последните дни.

Интернет: Акциите на Google над $500
На 21 ноември цената на една акция на популярната интернет компания надмина стойността 500 долара за първи път в историята на компанията. Това я нарежда сред най-големите 6 компании, чиито акции се търгуват при цена над 500 долара, което определено е много сериозно постижение. Двата й основни конкурента в лицето на Yahoo и Microsoft търгуват своите акции на цена около 30 долара за брой. Най-доволни от този факт могат да останат акционерите на Google, особено тези, които са сред първите собственици на акции от Google още от август 2004 година. Именно тогава беше отворена търговията с акции на уебгиганта при цена 85$ за брой, което е близо 6-кратно повишение в тяхната цена за малко повече от две години. Общата капитализация на компанията по онова време е била от порядъка на 30 милиона долара, а към момента тя надхвърля 150 милиарда.

Интернет: Xerox създаде самоизтриваща се хартия
Xerox обявиха, че са намерили начин да създадат самоизтриваща се хартия. Специално създадените страници ще могат да се използват до 50 пъти, а образите върху тях ще избледняват между 16 - 24 часа. Хартията е покрита със специални химикали, които карат отпечатаната информация да избледнява, щом листата се оставят на светлина.

Интернет: Уязвимост във Firefox 2.0
Security Focus съобщава за уязвимост в браузъра Firefox, която е известна още от юли 2006 г. и според Mozilla е фиксирана във версия 1.5.0.7 на браузъра, но версия 2.0 се оказва отново уязвима. Дупката води до повреждане на паметта на браузъра, което дава потенциална възможност за изпълнение на програмен код в системата. Не е потвърдено обаче дали е възможно изпълнението на код или експлойтването на тази уязвимост води само до принудително затваряне на браузъра, което не дава възможност и за правилната й класификация. Вероятно са засегнати и други продукти на Mozilla, освен Firefox. Кодът на експлойта е публично достъпен, а да тествате своя браузър можете на тази страница.

Интернет: Уязвимост в Flash Player
Открита е уязвимост в Adobe Flash Player, позволяваща провеждането на CSRF (Cross-Site Request Forger) aтака. Според специалисти по сигурността CSRF е следващото поколение XSS атаки, макар че по своята същност тя е точно обратното на XSS. Според тях хиляди сайтове са уязвими на този тип атаки и е само въпрос на време те да станат масови. CSRF атаката се състои в изпращане на HTTP заявки от името на потребителя и се използва в сайтове, където се изисква идентификация на този потребител, например форуми. Повече за този тип атаки, можете да прочетете тук. Уязвимостта е потвърдена за Flash Player версия 9.0.16 и Flash Player за Linux, версия 7.0.63, и позволява изпращане на произволни HTTP хедъри. Тя се дължи на недостатъчната проверка на параметрите на функцията addRequestHeader() и на полето contentType на обекта XML.

Интернет: Google купи YouTube за $1,6 млрд.

Слуховете за покупката на YouTube от Google, които се появиха миналата седмица, се потвърдиха. Сделката ще бъде финализирана до края на годината. YouTube няма да бъде закрит, а ще се присъедини към Google заедно с всички 67 работещи там. Платената сума от $1.67 млрд наистина е голяма като се има предвид, че сайта е основан преди 19 месеца, а в него работят 67 човека.
Нагоре / Надолу


За контакти
 

Анкета:
Тестване на анкета

Отговор 1
Отговор 2
Отговор 3
Отговор 4


Брой гласуве: 93

Влез:
Име :
Пас :

Copyright -=™Human™=- 2005-2007.All right reserved!